Sleutelkastje met Politiekeurmerk

Sleutelkastje met Politiekeurmerk

In de meeste gevallen is het zo dat bij een sleutelkastje het niet alleen draait om hoeveel sleutels erin passen. Net zo belangrijk kan namelijk zijn dat deze niet opengebroken of van de muur gehaald mag en kan worden. Om dit te voorkomen is het van belang dat het sleutelkastje een Politiekeurmerk heeft. Dit Politiekeurmerk, ook wel het Politiekeurmerk Veilig Wonen genoemd, geeft aan dat het desbetreffende sleutelkastje uitgebreid is getest en deze tests ook heeft doorstaan. Is dit het geval, dan is het sleutelkastje een SKG gecertificeerd sleutelkastje. Je kan er dan ook op vertrouwen dat deze goede bescherming biedt tegen licht gereedschap en dat deze niet in zijn geheel van de muur gehaald kan worden. Een sleutelkastje die niet gecertificeerd is, is gemakkelijk open te breken en daarom niet aan te bevelen om duurdere producten in op te bergen.

Sleutelkastje met Politiekeurmerk

Een SKG gecertificeerd sleutelkastje voldoet aan de geldende regels van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Er zijn twee gradaties:

  • SKG** = een sleutelkastje biedt 3 minuten weerstand tegen licht gereedschap
  • SKG*** = een sleutelkastje biedt minimaal 5 minuten weerstand tegen licht gereedschap

Oftewel, hoe meer sterren, hoe veiliger het sleutelkastje. Let wel, dit betekent natuurlijk niet dat een sleutelkastje helemaal niet opengebroken kan worden!

Sleutelkastjes die een politiekeurmerk hebben gekregen zijn herkenbaar door het SKG logo met de welbekende sterren. Dit logo staat vaak gegraveerd in de binnenkant van het sleutelkastje. Wanneer je een gecertificeerd sleutelkastje overneemt van een ander vraag dan ook zeker om de certificaten die altijd worden meegeleverd bij een SKG gecertificeerd sleutelkastje. Daarnaast kan een ongecertificeerde sleutelkastje voor problemen zorgen bij de verzekeraar.

Sleutelkluis met Politiekeurmerk – SKG gecertificeerd

Note: in principe is het zo dat bovenstaand sleutelkastje vaak een sleutelkluis met politiekeurmerk wordt genoemd. Dit zit hem voornamelijk in de mate van beveiliging. Wanneer een sleutelkastje een politiekeurmerk heeft, betekent dit dat deze goed beveiligd is, voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en dus ook een SKG gecertificeerd sleutelkluis is. Wanneer je dus specifiek op zoek bent naar een sleutelkluis met politiekeurmerk, kan je ook bovenstaande informatie in acht nemen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *