Sleutelkastje voor de Thuiszorg

Sleutelkastje voor de Thuiszorg

Wanneer we denken aan de Thuiszorg, is het hebben van een sleutelkastje een ideale uitkomst. Op deze manier heeft de medewerker makkelijk toegang tot de woning van de client, zonder dat deze zijn of haar sleutel hoeft af te geven. Dit kan helemaal als prettig ervaren worden wanneer de client slecht te been en zo dus niet zelf de deur hoeft open te doen. 

Veilig: Sleutelkastje met code voor de Thuiszorg

Door de sleutel buiten de woning op te bergen in een sleutelkastje met code, hoeft er geen centraal sleutelbeheer te worden geregeld en heeft de medewerker te allen tijde toegang tot de woning.

Let er wel op dat je zorgt voor een gecertificeerd sleutelkluisje. Gezien het feit dat deze buiten de woning hangt, is het belangrijk dat niemand deze open kan breken. Lees hier het artikel dat gaat over sleutelkastjes met politiekenmerk.

Sleutelkluis SKG voor de Thuiszorg

Note: in principe is het zo dat een sleutelkastje vaak een sleutelkluis wordt genoemd. Dit zit hem voornamelijk in de mate van beveiliging. Wanneer een sleutelkastje een politiekeurmerk heeft, betekent dit dat deze goed beveiligd is, voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en dus ook een SKG gecertificeerd sleutelkluis is. Wanneer je dus specifiek op zoek bent naar een sleutelkluis voor de Thuiszorg, kan je ook bovenstaande informatie in acht nemen.


Wees kritisch! Is een sleutelkastje voor de Thuiszorg wel echt zo geschikt?

Ondanks dat eerder werd gesteld dat het gebruik van een sleutelkastje ideaal is voor de Thuiszorg, kwam uit het onderzoek van Kassa in 2017 iets anders naar voren. In dit onderzoek gaven zij namelijk aan dat er jaarlijks 800 inbraken plaatsvinden door onveilige sleutelkastjes.

Ouderenbond KBO-PCOB, stelde in 2014 dat er zo’n 150.000 sleutelkastjes zonder het Politie Keurmerk Veilig Wonen aan de gevels in Nederland hangen. Recentere cijfers heeft de bond niet, maar de KBO-PCOB denkt dat het aantal sindsdien maar zeer beperkt is gedaald. Naast dat dus veel sleutelkastjes makkelijk te kraken zijn, constateert de ouderenbond nog een probleem. Oplichters worden door de kluisjes geattendeerd op potentieel kwetsbare bewoners die misschien makkelijk in een babbeltruc trappen, aldus KBO-PCOB.

Ook Radar gaf in dit artikel uit 2015 al aan dat sleutelkastjes makkelijk te kraken zijn.

Grootste probleem lijkt dat veel ouderen denken een veilig sleutelkastje te hebben, terwijl dit niet het geval is. Zorg er dus altijd voor dat je bij aanschaf van een sleutelkastje je goed laat informeren door een gespecialiseerd persoon!

Lees het hele artikel hier.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *